reklam
reklam
DOLAR 32,3704 % -0.35
EURO 34,7716 % -0.15
STERLIN 40,6823 % -0.12
FRANG 35,5353 % 0.15
ALTIN 2.396,28 % -1,09
BITCOIN 58.911,10 1.307
reklam

FIRAT GÖRGEL’İN BİR HİKÂYESİ VAR MI?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
FIRAT GÖRGEL’İN BİR HİKÂYESİ VAR MI?
reklam

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Av. Fırat Görgel, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını iddialı bir tempoda sürdürüyor.

Uzun yıllardır AK Parti çatısı altında siyaset yapmakta olan ve iktidarın kalelerinden birisi olan Kahramanmaraş’ta seçilme şansı diğer adaylara nazaran bir hayli yüksek olan Fırat Görgel’in karşısında kimler var: İYİ Parti’den Mesut Dedeoğlu, Yeniden Refah Partisi’nden Muhammed Aydoğar ve Saadet Partisi ile Kahramanmaraş İttifakı’nı oluşturan CHP’nin adayı M. Zeynep Özbaş Arıkan da sahada mücadele veriyor.

İki dönemdir görevde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Necati Okay ile birlikte Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki vatandaş buluşmasında dikkatle takip ettiğimiz Fırat Görgel’in günden güne adaylık karizmasını (büyüleyici özellik) artırmakta olduğunu ve tecrübesini sahaya yansıttığını bizzat müşahede ediyoruz.

Fırat Görgel, iktidar partisinde son dört yıllık il başkanlığı döneminin avantajı ile konulara hayli vakıf olduğunu gözler önüne seriyor. Görgel’in her vatandaş buluşmasında anlatılan sıkıntıları ve önerileri dikkatle dinleyip tek tek notlar aldığını ve 31 Mart’ta kendisinin seçilmesi halinde beklentilere cevap verebilecek yetkinlikte olduğunu takip ediyoruz.

Geçen yıl yaşadığımız ‘Yüzyıl’ın Felaketi’ depremden büyük zarar gören, binlerce insanını ‘deprem şehidi’ olarak toprağa veren Kahramanmaraş’ın sıkıntı ve beklentileri hayli çok. Seçilecek olan başta büyükşehir olmak üzere belediye başkanlarını dağlar kadar çözüm bekleyen sıkıntılar karşılayacak.

Ekonomik darboğaz nedeni ile mali yönden hayli zorluk yaşayacak olan yeni seçilmiş başkanlar adeta ateşten birer gömlek giyecek.

İşte bu noktada Büyükşehir adayı Görgel, seçilmeleri halinde Onikişubat’ta Hanifi Toptaş ve Dulkadiroğlu’nda 3. döneme hazırlanan tecrübeli Necati Okay ile birlikte el ele verip uyum içerisinde iktidar gücünü de arkalarına alarak ‘Yeni Kahramanmaraş’ için canla başla çalışacaklarının altını çiziyor.

Kahramanmaraş’ın ihya ve inşası için hazırladıkları projeleri bir bir anlatan Görgel, şehri yeniden ayağa kaldırabilmek için ‘Haydi Kahramanmaraş’ diyerek vatandaşlardan destek ve dua istiyor.

Fırat Görgel’i vatandaş buluşmalarında dikkatle dinlerken; “Acaba seçilmesi halinde bu kadar yükün altından kalkabilir mi?” sorusunun cevabını düşündüm.

Sosyal medyada takip ettiğim ‘Siyasal Strateji’ hesabında geçenlerde gördüğüm bir cümle aklıma geldi. Aynen şöyle diyordu: “Siyasette başarı, bir gaye ve bir hikâye ile başlar. Gayesi olmayanın hikâyesi, hikâyesi olmayanın da başarısı olmaz.”

Peki Fırat Görgel’in bir hikâyesi var mıydı?

Elbette vardı. 17 yıl önce AK Parti’nin Gençlik Kolları’nda başladığı siyaset hayatında dişi ile tırnağı ile mücadele edip devamlı yükselmişti. Gençlik Kolları İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu üyeliği, Onikişubat İlçe Başkanlığı ardından Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve son geldiği noktada ise Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kadar yükselmişti.

Şimdi önünde 31 Mart yerel seçimleri var. Onu da kazanarak başarı hikâyesine yeni bir bölüm eklemeye çalışan Fırat Görgel’e zorlu seçim yolculuğunda muvaffakiyetler diliyoruz.

Her zaman vurguladığımız gibi son sözümüz; sayılı günler kalan yerel seçimde kim kazanırsa kazansın, asıl kazanan Kahramanmaraş ve ülkemiz olsun. Cenab-ı Allah, hakkımızda en hayırlısını versin.

Yeniden görüşmek üzere hayırlı ramazanlar.

 

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

Edeajans Genel Koordinatörü

e-mail: mnurisirin@gmail.com

 

 

reklam

YORUM YAP