reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.877,99 -1.983
reklam

FIRAT GÖRGEL KMBB GÖREVİNE HAZIR

Yayınlanma Tarihi : Google News
FIRAT GÖRGEL KMBB GÖREVİNE HAZIR
reklam

Şunun şurasında yerel seçime sayılı saatler kaldı. Bu Pazar dananın kuyruğu kopuyor, ak koyun, kara koyun belli oluyor. Medeni cesaretini göstererek adaylık sahnesine çıkanlar boyunun ölçüsünü alacak. Cenâb-ı Allah herkesin hakkında en hayırlısını versin.

31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına giderek yeni belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı seçeceğiz. Tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Cumhur İttifakı adına Fırat Görgel’in Büyükşehir adaylığının ilk açıklandığı günlerde Kahramanmaraş‘ta moda soru şuydu: “KMBB adayı olarak açıklanan AK Partili Fırat Görgel‘in devlet ve belediyecilik tecrübesi yok. Seçimi kazanırsa acaba başkanlığı kaldırabilir mi?”

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İBB Başkanlığına geldiği 1994 yılında 40 yaşındaydı ve belediye başkanlığı tecrübesi yoktu. 2003 yılında Başbakan olduğunda başbakanlık tecrübesi yoktu.

Cumhurbaşkanı olduğunda da cumhurbaşkanlığı tecrübesi yoktu. Ama hepsinde de başarılı oldu ki 1994 yılından bu yana siyaset sahnesinde devamlı seçim kazanarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi (KMBB) kurucu başkanı Fatih Mehmet Erkoç ta 40 yaşında belediyecilik tecrübesi olmadan büyükşehir belediye başkanı oldu ve bir-iki yıllık alışma devresinden sonra bir şeyler yaptı.

Fırat Görgel şu anda 42 yaşında. AK Parti içerisinde tabandan gelerek Gençlik Kolları Başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği, İlçe başkanlığı ve il başkanlığı görevlerinde bulundu. Yani davanın ve partinin yerli öz çocuğu. Bu bölümde hiç sıkıntı yok. Particiliği nedeni ile il genelinde halkla iç içe olan birisi olduğundan burada da sıkıntı yok.

Gelelim devlet ve belediyecilik tecrübesi kısmına. Avukatlık mesleğinden dolayı kanunlara ve mevzuata yabancı olmadığını da belirtmek istiyorum. Nereye nasıl imza atacağını da biliyordur.

Gelelim en can alıcı bölüme: Eğer seçimi kazanır da başkanlık koltuğuna oturursa (-ki favori görünüyor); KMBB ve diğer kurumlar bünyesindeki iyi yetişmiş memleketin öz evlatlarına değer vererek hak ettiği yerlere getirirse, iyi bir ekip kurarak istişareye ve ortak akla önem verirse, toplumun tüm katmanları ile kurulu bulunan sıcak ilişkilerini artırarak devam ettirirse, memleketine hizmetin Hakk’a hizmet olduğu bilinci ile çalışmaya devam ederse, güler yüzü ve mütevazı kişiliğini koltuğa oturduktan sonra değiştirmezse, kişilere değil Kahramanmaraş’a hizmeti en önemli planda tutarsa ve de davulu boynuna takıp tokmağı başkası ya da başkalarına vermezse FIRAT GÖRGEL NEDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BAŞARILI ŞEKİLDE YAPAMASIN Kİ….(ki ben naçizane olarak kendisine güveniyorum.)

Kaldı ki, günlerdir sahada sürdürdüğü seçim çalışmalarında da performansı ve kapasitesi ile bu işin üstesinden kalkacağını ortaya koydu.

Uzun yıllardır siyaset sahnesindeki başarılı yolculuğunu ve hikâyesini yakından takip ettiğim kıymetli kardeşime çıktığı bu kutlu ve zorlu yolda muvaffakiyetler diliyorum. Allahım yolunu açık eylesin.

Anti parantez olarak; iyi niyetli olarak bir şeyler yapabilme adına Kahramanmaraş’a gönderilerek gelen, ancak bugüne kadar bulunduğu görevler nedeni ile siyaseti pek bilmemesinin yanında şahsına münhasır üslup ve değişik yaklaşım yöntemleri başta olmak üzere pandemi ve asrın felaketi depremler nedeni ile 5 yıllık görev süreci boyunca hayli sıkıntılar yaşayan KMBB Başkanı Hayrettin Güngör‘e de teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında ve getirilmesi beklenen bakan yardımcılığı görevinde mutluluklar diliyorum.

Her zaman vurguladığımız gibi son sözümüz; sayılı saatler kalan yerel seçimde kim kazanırsa kazansın, asıl kazanan Kahramanmaraş ve ülkemiz olsun. Cenâb-ı Allah, hakkımızda en hayırlısını versin.

Yeniden görüşmek üzere hayırlı ramazanlar.

 

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

Edeajans Genel Koordinatörü

e-mail: mnurisirin@gmail.com

reklam

YORUM YAP